Ve dnech 13 – 16. února 2020 se uskutečnil  zájezd na lyže. Hukvaldští turisté tentokrát vybrali lokalitu Jizerských hor a dá se říci, že měli štěstí ve výběru lokality, jelikož se sněhem to bylo v únoru na horách špatné, ale Jizerské hory nám umožnily si celé 4 dny užít zimních radovánek a to platí jak o běžkařích, tak o lyžařích

Po celé čtyři dny využívali lyžaři sjezdovky na Tanvaldském Špičáku a sjezdovky v Pasekách nad Jizerou kde mimochodem trénují i čeští reprezentanti ve sjezdovém lyžování.  Sjezdovky byly velmi dobře upravené a lyžaři si na nejdelších sjezdovkách v celé oblasti dobře zalyžovali.

 Běžkaři využívali kvalitní běžkařské trasy, které byly upraveny pro milovníky běžek ještě ze závodu Jizerské padesátky, která se uskutečnila týden před naším pobytem v Jizerských horách.  Projeli celou trasu Jizerské padesátky. Díky tomu, že jsme vyrazili už ve čtvrtek ráno byly trasy málo frekventované. O víkendu se na horních partiích Jizerských hor v běžkařských stopách nahromadilo plno milovníků tohoto sportu, tudíž jsme byli rádi za málo frekventované stopy. Využili jsme možnosti i projet si trasy kolem rozhledny Štěpánka na pomezí Krkonoš a Jizerských hor, která patří mezi naše nejkrásnější rozhledny.

 A kam že by si to hukvaldští  turisté zamířili na běžky a lyže v příštím roce ? Padlo plno návrhů, ale vypadá to opět na Jizerské hory a okolí.