Po roce jsme ( KČT Hukvaldy ) připravili pro rodiče s dětmi opět zájezd – tentokrát do Moravského krasu. Měli jsme v plánu navštívit propast Macochu, jeskyni Výpustek a centrum Moravského krasu.
I letos jsme byli nuceni ( a rádi ) vypravit 2 autobusy – takový byl zájem o tento výlet. Na 84 účastníků se tedy vypravilo 1. června 2013 brzy ráno směr Moravský kras.

Po vcelku pohodové jízdě autobusem jsme kolem 10 hodiny dorazili k jeskyni Výpustek u obce Křtiny, známé především poutním chrámem Panny Marie projektován J. Santonin. Samotná jeskyně Výpustek se vymyká jiným jeskyním Moravského krasu. Výpustek je významnou paleontologickou lokalitou a také z ní byl vybudován v 60. letech podzemní protiatomový kryt a tajné velitelské stanoviště.

Po prohlídce jeskyně jsme se přesunuli ke Skalnímu mlýnu – výchozímu bodu nejatraktivnější části Moravského krasu.
Připravili jsme pro turisty na 4 trasy – děti s rodiči využili ekovláčku a od Punkevní jeskyně zamířili ke Sloupsko-Šošuvským jeskyním. Ti, kteří nevyužili ekovláček si prošli nejzajímavější trasu Moravského krasu od Skalního mlýna přes vrchol Chobot k propasti Macocha a dále přes Pustý žleb do městečka Sloup. Především pohled na propast Macocha byl úžasný – tato 138 metrů hluboká propast je jednoznačně nejznámější propastí v Česku a zároveň turistická atrakce světového formátu. Vznikla propadnutím stropu obrovské podzemní jeskyně.
A jelikož i počasí nám přálo, byli jsme spokojeni s tímto výletem.