Pohled jednoho účastníka:

Déšť, déšť a zase déšť – tak by se dal charakterizovat letošní 31. ročník pochodu Po zarostlém chodníčku – spadaným listím, který organizovali turisté z odboru KČT Hukvaldy.

Komorní atmosféra pochodu kdy se na startu Na Koupališti zaregistrovalo 19 turistů a 1 pes byla znát – vždy na podzimním pochodu bylo přes 100 turistů, ale i Ti turisté, kteří letos na startu byli si tento pochod po okolních lesích Hukvald užili. Napomohla tomu atmosféra Na Mlýně ( letos jsme se všichni vešli dovnitř a ještě bylo místo ), a především v oboře na výlovu rybníka. Pan Koutný si pro nás připravil velmi chutný zvěřinový guláš a v tuto dobu nezvyklý burčák. Občerstvení v oborní rybárně přišlo vhod – jen neradi jsme vyrazili do sychravého počasí vstříc cíli našeho pochodu – Koupališti. I tady bylo zajištěno vše, plně k naší spokojenosti. Nakonec všem, kteří letošní podzimní chodníček absolvovali nepřipadalo počasí až tak špatné a výlet si užili.

 

Pohled dalšího účastníka:

Tentokrát termín podzimního chodníčku vyšel na 27.10., den před státním svátkem. Počasí nám, ale příliš nepřálo. Po propršené noci déšť pokračoval skoro po celou dobu pochodu, až do kontrolního bodu Na mlýně. Voda tekla po cestičce proudem, ale nám dobrá nálada zůstala. Na mlýně jsme se ohřáli a dali si výborný štrůdl.

Naše cesta pak vedla přes oboru, kde se právě konal výlov rybníka a tak jsme se zastavili u Koutných na dančí gulášek a skleničku čerstvého burčáku. Trošku jsme si zazpívali a pokračovali do cílového místa na koupaliště, kde jsme chodníček zhodnotili a u kytary si dopřáli hezké písničky.

I přes druhou nejmenší účast v historii jsme měli vzácného účastníka a to 4-letého Ondru, kterého nepřízeň počasí neodradila a tatku Peťu na chodníček vytáhl.