13. června 2015 pořádal KČT Hukvaldy výlet pro rodiče s dětmi na Osoblažsko. S tříletým synem jsme ráno za krásného slunečného počasí celí natěšení vyrazili z domu na Hukvaldy na autobus.

Ten nás dovezl necelý kilometr od rozhledny Hraniční vrch, což velmi oceňuji, protože ačkoliv jsem s sebou měla krosnu, nosit v ní syna – který toho zrovna moc neujde – se mi 2x nechtělo. Zajímavá dvojrozhledna, pěkný výhled a v neposlední řadě i závod pro soutěživé účastníky, kdo nejrychleji vyběhne všech 149 schodů nahoru, to vše bylo slibným začátkem výletu. Pak jsme společně sešli do Albrechtic k občerstvení u místního rybníku, kde si dospělí pokecali u Kofči a pivka, děti se zatím mohly do sytosti vydovádět na trampolíně, houpačkách, pobíhaly kolem rybníku, s nadšením zkoušely chytit žabky, házely kamínky do vody a pozorovaly labutě a kachny. Z Albrechtic nás autobus zavezl kousek od zříceniny hradu Fulštejn. Díky horku to pro všechny byla příjemná procházka v chládku lesa a zřícenina milým zpestřením. Nakonec jsme dojeli do Osoblahy, počkali na historický parní vlak a svezli se jím. Bylo to jako chvilkový návrat do minulosti a myslím, že jsme si cestu užili nejen Vojta a já, a to i přes 10 minutovou přeháňku, kdy do vlaku pršelo. Pravda, i na to jsme byli dopředu upozorněni.
Co dodat závěrem? Byl to můj první výlet pro rodiče s dětmi a celkově třetí akce s KČT Hukvaldy a za nás se synem naprostá spokojenost.  Musím vyzdvihnout fakt, že vše bylo opět do detailu perfektně zorganizované a časově naplánované. Tentokrát navíc podle očekávání výlet opravdu vhodný i pro malé děti a přitom s turistickými cíli zajímavými také pro dospělé.

Dana Blažková