Lysá hora – pěšky i na kolech

27. – 28.9.2017

13 hukvaldských turistů se vydalo ve středu 27. září na vrchol Lysé hory ( 1324 m.n.m. ) – někdo pěšky a někdo na kole. Každý si volil svou trasu, někteří vycházeli od hotelu Bezruč, někteří jeli na kolech z Hukvald přes Ivančenu, další si vyjeli kolem přehrady Morávka, přes Visalaje a poté z Papežova 9-ti kilometrovým stoupáním na vrchol, no a někteří si vybrali na kole i takovou trasu, že kolo i nesli.

Všichni jsme se sešli někdy k večeru u hladícího bodu na Lysé hoře, abychom naše výstupy zdokumentovali jak na fotkách, tak i před web kamerou. Tady jsme se potkali i se skupinkou dalších turistů z Hukvald.

Ubytovali jsme se v turistické chatě Klubu českých turistů – Bezručova chata a vydali jsme se do suterénu, kde nám pan Stejskalík promítl dokument o výstavbě nové Bezručovy chaty na Lysé hoře. Chata září novotou, ubytování je v pěti dvoulůžkových pokojích, další možnost přespání v tzv. matracovně. Jediným nedostatkem chaty je to, že dovnitř nesmí psi.

Večerní posezení se protáhlo do pozdních nočních hodin při poslechu písniček doprovázených kytarami, houslemi a klavírem.

Brzy ráno jsme se vydali před chatu na východ slunce. A nebyli jsme sami – spousta lidí si nenechalo východ slunce na Lysé hoře ujít.

Dopoledne jsme absolvovali sjezd z Lysé hory, jízdu kolem přehrady Šance na Ostravici a udělali jsme si zajížďku do Čeladné – rehabilitačního ústavu, abychom navštívili našeho kamaráda Aleše Palíka.

Pak jsme už zamířili domů – na kachní hody do hospůdky Na koupališti.