Podzimní počasí a také nepříznivá předpověď meteorologů neodradila turisty, aby vyrazili na 36. ročník pochodu Po zarostlém chodníčku – spadaným listím. Počasí nakonec bylo ucházející a místy se přes mraky dralo i sluníčko. 137 zaregistrovaných turistů na startu u hospůdky Na koupališti mělo možnost využít i možnosti bezplatně navštívit hukvaldský hrad. Podzimní příroda je plná nádherně zabarvených listnatých stromů a keřů a procházka po zdejších kopcích a místní oboře přímo vybízí v tomto podzimním čase vyrazit na výlet.

Po úvodním náročném stoupání k Janáčkově lavičce si turisté mohli užít výhledu na hukvaldský hrad a část Hukvald. Pak už pozvolným stoupáním došli na nejvyšší vrchol „ chodníčkové „ trasy vrchol Kubánkov ( 660 m.n.m. ). I zde byla možnost výhledů na beskydské vrcholy i když z části byly omezené díky nízké oblačnosti. Pak už následoval dlouhý sestup z Kubánkova přes Lurdy do areálu Na mlýně. I když byla obsluha tohoto areálu dopředu informována o této akci, opět se potvrdilo to, že zdejší areál není nikdy připraven na větší počet procházejících turistů.

Trasa dále pokračovala malým výšlapem křížovou cestou ke zvoničce nad Kozlovicemi a dále přes oboru. Kdo měl štěstí, tak zahlédl v oboře i muflony a daňky. Konec trasy chodníčku byl v hospůdce Na koupališti kde nám – unaveným turistům – Klárka s Honzou připravili občerstvení.