Ve dnech 13-14. října 2007 se za účasti 36 účastníků uskutečnil turistický zájezd do Chřibů. Tato málo známá pahorkatina rozkládající se od Kroměříže po Kyjov nabízí pěším i cyklistům příjemné, nenáročné trasy se zajímavými cíli – hrady, zámky, skály, poutní místa, vinice, lesy a krásné výhledy.První den jsme putovali po 22 km dlouhé trase od lesního penziónu Bunč u Kostelan po červené turistické značce na nejvyšší vrchol Chřibů Brdo ( 587 m ) s kamennou rozhlednou.

K rozhledně jsme dorazili před otevírací dobou a na její 24 m vyhlídkovou plošinu jsme se nedostali. Klíčník sliboval, ale nedorazil. Trasa pokračovala na rozcestí turistických tras Vlčák, Pěknou horu ( 560 m ), Buchlovský kámen – pěknou skalku , až na Buchlov – hrad. Tento původně románsko – gotický královský hrad byl v průběhu let renesančně a barokně přestavěn. Kolem poloviny 13. století byl postaven. Vystoupili jsme na vyhlídkovou věž s výhledy do Kyjovské nížiny, na Velehrad, Buchlovice a na jih až k Vídni. Někteří účastníci zájezdu využili možnost prohlídky celé expozice hradu.

Odsud jsme sestoupili k Buchlovicím a pod Holým kopcem jsme došli k ubytování v rekreačním středisku Dopravák v údolí lázní Smraďavka. Druhý den jsme vyrazili z rekreačního střediska od rozcestí Dlouhá řeka k rozcestí na pile pod Ocásek ( 553 m ), kde kdysi stávala dřevěná rozhledna. Dnes je tento vrchol bez výhledů. Odtud je to jen kousek do kopce ke Kazatelně. Pískovcové skalisko s vytesanými schůdky pro výstup na upravenou plošinku na vrcholku. Podle tradice zde kázal Sv. Metoděj a později i mniši z nedalekého kláštera na Svatém Klimentu. Docházíme na Horu Svatého Klimenta ( 461 m ) – k památnému místu z období Velkomoravské říše. Od dob příchodu byzantské mise je místem duchovním, kde svatí bratři Cyril a Metoděj založili první klášter na Moravě. Dominantou hradiska byl kostel stojící na oválné plošince, ze kterého zůstaly jen zbytky základového zdiva. Místo má svou nezpochybnitelnou poetiku a kouzlo a doslova dýchá historií. Pokračujeme dále z tohoto místa po žluté značce k zřícenině Cimburk – dnes je v rekonstrukci a je to vidět. Odsud jsme už přes vrchol Vršavu, kde jsou výhledy a semenná farma došli do cíle v městečku Koryčany ( dnes známé nábytkářskou firmou na kuchyně Koryna ), kde na nás čekal autobus.